Carry Bakker-Rinkens

Geboren in Eijgelshoven in 1953 en sinds 1976 woonachtig in Landgraaf.

Na de opleiding MO-handenarbeid hebben de beroepsmatige werkzaamheden grotendeels plaatsgevonden in het onderwijs in de kunstsector. 

Het onderwijs betrof werkzaamheden als docent beeldende vorming bij het voormalig Creativiteitscentrum Heerlen gedurende ca 25 jaar, vakdocent bij het speciaal onderwijs gedurende ca 18 jaar en het geven van workshops zowel  aan leerkrachten als leerlingen in het basisonderwijs.  Momenteel vinden de werkzaamheden reeds sinds vele jaren plaats als docent boetseren  bij de Vrije Akademie ZOM bij de vestiging in Kerkrade.

Zo’n 20 jaar geleden heeft er ook een overstap plaatsgevonden naar het creëren van meer eigen werk dat zeer gevarieerd is als gevolg van de opleiding en de brede vakkennis opgedaan door het lesgeven.

De creaties worden uitgewerkt vanuit een bepaald idee en niet vanuit een bepaalde techniek. Inspiratie bronnen zijn de mens qua houding en uitdrukking en vormen uit de natuur.

 

De ideeën worden uitgewerkt met plastische materialen zoals klei, was, gips etc. maar ook als schilderwerk. Voor beide disciplines is het uitgangspunt dat het resultaat het gevolg is van het idee. Het werk kan zowel heel figuratief als heel abstract uitvallen maar ontstaat bijna altijd uit het zoeken naar een bepaalde schoonheid in de vorm, een bepaalde beweging of juist rust. Ieder beeld of schilderij is het zoeken naar de juiste weergave van het idee. Zelden worden ideëen in serie uitgewerkt met als gevolg dat ieder beeld uniek is en het totale werk zeer divers.

Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Aandacht Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Bladvormen Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Insect op blad Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Kinderen Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Piponas Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - vrouw omhoogkijkend Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Whistling Carry Bakker-Rinkens de Stegge 2017 - Whistling