Sarah Michael

Na aanvankelijk een universitaire opleiding in textiel ontwerp te hebben gevolgd in Liverpool, een tijd lang door Azië te hebben gereisd en in Australië werkzaam te zijn geweest als kostuum ontwerper, kwam ze tot de conclusie dat ze op dit gebied haar ideeën niet tot uitdrukking kon brengen. In 1987 belandde ze in Nederland, waar ze een opleiding begon bij de bekende Haarlemse keramist Wim Borst en daar ontdekte dat werken met klei en voornamelijk draaien haar grote passie was.

In haar vrouwbeelden kan ze bovendien haar gevoel voor humor uitleven en haar hang naar het groteske. De mollige diva's zijn behept met torentepels en wapperwimpers. De dames zijn bovendien helemaal over de top uitgedost want ze dragen stilettohakken, netnylons en trendy zonnebrillen. Zo liggen ze in theatraal bevallige houdingen op luchtbedden, schalen, golven of reddingsboeien. Een verhaal apart vormen de liefdesdiva's met hun hartvormige lippen en de stapels hartjes rondom hen. Deze blijmoedige karikaturen van de vrouw zijn gewoon geestig en knipogen naar de beeldende kunst.

Sarah Michael Destegge 2017 Sarah Michael Destegge 2017 Sarah Michael Destegge 2017 Sarah Michael Destegge 2012 Sarah Michael Destegge 2012